Het Einstein4All concept

Competentiewijzer

De competentiewijzer is een digitaal instrument, dat (met de hulp van een mentor) het competentiegat zichtbaar maakt op de eigen gekozen weg.

Lees meer >>

Onderwijsprogramma

Een ervaringsgericht programma helpt om helderheid te scheppen ten aanzien van de eigen competenties en ten aanzien van het beeld van opleiding en werkveld.

Lees meer >>

Begeleidingsmodel

Binnen het begeleidingsmodel moet gedacht worden aan gezamenlijke oriƫnterende stappen binnen de doorlopende leerlijnen van vmbo en mbo.

Lees meer >>

Competenties behalen met een slim concept

Over Einstein4All

Vanuit de Lissabon doelen, neemt de gemeente 's-Hertogenbosch zijn verantwoordelijkheid om vroegtijdig schoolverlaten te verminderen en/of voorkomen

Het team Doorlopende Leerlijnen van het Koning WillemI College heeft een competentiewijzer ontwikkeld als een meetinstrument, een competentie ontwikkelend programma en een begeleidingsmodel ontwikkeld . Het totale programma richt zich op de doorstroom van vmbo naar mbo. Voor doorstroom van mbo naar hbo bestonden al instrumenten en modellen.

Het Koning Willem I College kan profiteren van een goede intake van studenten van het vmbo. Vandaar dat het project zich voornamelijk heeft gericht op die doelgroep..

Vijf vmbo-scholen hebben actief deelgenomen aan het project.

  • Hervion College, nu onderdeel van de Bossche Vakschool
  • Van Maerlant College
  • Sancta Maria Mavo
  • Ds. Pierson College
  • De Rietlanden

Daarnaast zijn er een aantal volgscholen geweest

Dit project is uitgevoerd met de ondersteuning van de gemeente 's-Hertogenbosch en het Europese Leonardo da Vinci fonds.


Einstein4All is a Leonardo - Transfer of Innovation project
Einstein4All is initiated by Municipality of 's-Hertogenbosch
            Einstein4All is developed by Koning Willem I College
            Website by Interactive Studios