Opleiding: Voeding - Voeding en Kwaliteit/ Voeding en Techniek/ Voeding en Welzijn, Helicon MBO Den Bosch

Onderwijs sectoren

Opleiding: Voeding - Voeding en Kwaliteit/ Voeding en Techniek/ Voeding en Welzijn, Helicon MBO Den Bosch

Voeding en Kwaliteit

In leerjaar 1 start de opleiding samen met de opleiding Voeding en Techniek. Na het eerste jaar maak je je definitieve keuze. Kies je voor Voeding en Kwaliteit, dan bij jij na de opleiding op de hoogte van alle feiten rondom voedselveiligheid. Jij weet alles over het controleren van de kwaliteit van eten en ingrediënten. Het voorkomen van besmetting door het toepassen van HACCP-plannen is echt jouw ding. Je werkt bijvoorbeeld in het laboratorium in de voedingsmiddelenindustrie. Als laborant controleer je of de voeding die geproduceerd wordt geen ziekmakende bacteriën bevatten en of er hygiënisch gewerkt wordt. Op school heb jij geleerd hoe je dit alles precies moet onderzoeken.

Voeding en Techniek

Na de opleiding Voeding en Techniek ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de voedingsindustrie. Jij weet alles van de grondstoffen en hoe je deze kunt verwerken door middel van moderne technologieën.

Voeding en welzijn

Na de opleiding Voeding en welzijn ben je als adviseur op de hoogte van trends en ontwikkelingen rondom voeding en leefstijl. Jij weet wat waar onze voeding vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en wat het met je lijf doet. Jij bent bezig met voeding en het geven van voorlichting aan zowel individuele cliënten als bedrijven'. Jouw motto: "Gezonde mensen in een gezonde omgeving".

Einstein4All is a Leonardo - Transfer of Innovation project
Einstein4All is initiated by Municipality of 's-Hertogenbosch
            Einstein4All is developed by Koning Willem I College
            Website by Interactive Studios