Voorbereiding op keuze van het Profielwerkstuk

Onderwijs sectoren

Voorbereiding op keuze van het Profielwerkstuk

Je gaat onderzoeken bij welke opleiding je wilt gaan kijken of deze bij je past.

Je doet dat bij de lessen Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB). Je mentor of decaan kan je daar bij verder helpen.

Om je te helpen bij het maken van de keuze kun je via deze site de opdrachten bekijken waar je aan gaat werken als je voor een bepaalde opleiding kiest.

Ook kun je op deze site de competentiewijzer invullen om te zien of deze opleiding goed bij je matcht. Dan moet je je registreren met een inlogcode van je school.

Op donderdagavond 13 september 2018 is er op het Koning Willem I College een voorlichtingsavond geweest waarvoor jij en je ouders zijn uitgenodigd.

Daarnaast moet je voor een aantal opleidingen (via jouw school) een motivatiebrief schrijven. Zeker als je kiest voor een opleiding waarvoor (ook bij eventuele latere aanmelding) een selectie gaat plaatsvinden. Deze brief is dan erg belangrijk en geeft hij de doorslag of je wel of niet mag komen.

De uitvoering van het Profielwerkstuk bij de mbo-opleidingen is van 14 november 2018 t/m 9 januari 2019. Dit zijn 7 bijeenkomsten van 2 uur (standaard van 14:00 tot 16:00 uur). Let op: de tijden kunnen wisselen.

Presentatie en beoordeling van het Profielwerkstuk vindt plaats op de eigen school.
Op woensdagavond 27 maart 2019 is The Competition. Dit is een presentatie-finale van het Profielwerkstuk in het theater van het Koning Willem I College.

Einstein4All is a Leonardo - Transfer of Innovation project
Einstein4All is initiated by Municipality of 's-Hertogenbosch
            Einstein4All is developed by Koning Willem I College
            Website by Interactive Studios